EURO (€)
Verificirana spletna stran   

ŽARNICE

ŽARNICE

Žarnice - danes si težko predstavljamo bolj osnoven element našega vsakodnevnega življenja. Stalne prisotnosti žarnic smo se že tako zelo navadili, da tega vira svetlobe ob vstopu v prostor pogosto več ne opazimo, pa vendar žarnica ostaja izum, ki je popolnoma spremenil delovanje celotnega sveta. Vse se je začelo v Veliki Britaniji leta 1802, ko so znanstveniki uspeli ustvariti preprosto kovinsko nitko iz platine, ki je zažarela, ko so jo priklopili na baterijo in skoznjo spustili električni tok.

 
 

Iz tega izuma se je leta kasneje porodila prva žarnica; tista z žarilno nitko. Ste se kdaj vprašali, zakaj teh žarnic z volframsko žarilno nitko danes skorajda ne vidimo več? Razlog je v njeni potratnosti: čeprav je bil princip žarilne nitke svoj čas izjemno učinkovit, so začeli opažati, da taka žarnica veliko električne energije porabi, da oddaja toploto. Ker se žarnica z žarilno nitko ni izkazala za ekološko in varčno, so znanstveniki začeli iskati nove načine, kako iz električne energije dobiti svetlobo - rezultat so različne moderne žarnice, ki so vam na voljo pri nas in si jih lahko ogledate tudi v naši spletni trgovini.

 
 
 

 

Naše kategorije žarnic:

 

Prvi tak novejši princip delovanja žarnice je flourescenčna svetilka: gre za cev, v kateri so stisnjeni žlahtni plini. Ko skozi cev spustimo električni tok, pospešimo gibanje atomov, kar ustvari svetlobno energijo. Čeprav je taka flourescenčna žarnica varčnejša od žarnice z žarilno nitko, ima tudi svoje pomankljivosti - najbolj znana med katerimi je verjetno njeno kratko utripanje v trenutku, ko jo prižgemo, kar so odpravili z uvedbo metalhalogenskih žarnic. Oba tipa žarnic sta vam seveda na volju v naši spletni trgovini. Ker lahko flourescenčne cevi zavzamejo kar precej prostora, vam nudimo tudi širok izbor kompaktnih flourescenčnih žarnic, pri katerih so cevi zvite v spiralni ali polkrožni U obliki, da se prihrani na prostoru.

 

Drug nov princip delovanja žarnice je LED tehnologija, o kateri si lahko več preberete s klikom na zgornji zavihek LED.

 

Pri izbiri prave žarnice za osvetlitev vašega prostora morate biti pozorni na kar nekaj stvari, kot so na primer moč žarnice in napetost, za katero je namenjena, ki je pri večini žarnic delovna napetost 230 V. Vendar zgolj to dvoje še ni vse, kar vpliva na izbiro prave in primerne žarnice. Svetloba različnih žarnic si je namreč lahko zelo različna in variira od tople in bogate rumene svetlobe do hladne bele svetlobe, ki ima tudi modre podtone. Ker različna svetloba različno vpliva na delovanje našega telesa, se za optimalno delovanje ob nakupu žarnice posvetujte s katerim od naših strokovnjakov, ki vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri.

 

 Brezplačna dostava za naročila v EU nad 100

Pokličite nas na +386 1 620 77 77