EURO (€)
Verificirana spletna stran   

SVETILA

SVETILA

Ljudje se pri orientaciji v prostoru najbolj zanašamo na uporabo našega čuta za vid, v kolikor je to seveda možno, se pravi če je v prostoru dovolj svetlobe. Edino naravno je sklepati, da za naše delovanje svetloba izjemno pomembna, saj se nanjo zanašamo ves čas, pa če se tega zavedamo ali pa je to zgolj nekje v naši podzavesti.

 

Če iščete žarnice najdete LED žarnice tukaj , tukaj pa ostale žarnice.

 

Izbira svetil in osvetljave za vaš bivanjski ali poslovni prostor je torej mnogo pomembnejša in tehtna odločitev kot zgolj montaža parih žarnic na strop. Prva stvar, o kateri je nujno razmisliti, je to, za kakšen namen boste izbrani prostor uporabljali. Svetloba izjemno ključno vpliva na delovanje nas ljudi in na odzive našega telesa, zato ji je treba posvetiti dovolj časa za izbiro. Svetilo v kopalnici ne more biti enako kot tisto svetilo, ki ga imate v kuhinji, ali v spalnici, ali pa na primer v vaši dnevni sobi. Glede na namembnost prostora in na opravila, ki jih boste v dotičnem prostoru opravljali, se morate odločiti in izbrati pravilno barvo in intenziteto svetlobe. Seveda pa to še ni vse: pomembna je namreč tudi razporeditev svetil po prostoru. Bo zgolj eno stropno svetilo na sredini prostora zadostovalo vašim potrebam po svetlobi? Boste morda morali razmisliti o dveh stropnih svetilih ali pa mogoče montirati tudi stenska svetila? Problem pomanjkanja svetlobe pa lahko seveda rešujete tudi z uporabo premičnih svetil, kot so na primer stoječa svetila, namizne svetilke in podobno.

Prodajamo dva tipa svetil:

  1. Zunanja Svetila
  2. Notranja Svetila
 

Svetila v notranjih bivanjskih in poslovnih prostorih pa nikakor niso edina vrsta razsvetljave, ki jo poznamo, saj obstajajo tudi svetila, namenjena izključno za zunanjo razsvetljavo. Ta so po navadi bolj robustna in večja od notranjih svetil, njihova svetloba pa je tudi mnogo bolj intenzivna. Gre za svetila na zunanjih površinah zgradb, ob cestah, v mestih in podobno. Dan danes resnično redko še najdemo kje kakšno potko, ki ponoči ne bi bila vsaj malo osvetljena s cestnimi svetilkami, ob čemer pa se poraja nov in nepričakovan problem svetlobnega onesnaženja. Zaradi prevelikih količin svetlobe, ki jih vsako noč znova ustvarjamo, so nekateri naravni ekosistemi že močno ogroženi. Svetlobno onesnaženje pa ni problem zgolj za živali ampak tudi za nas ljudi, saj prevelike količine svetlobe v okolju ponoči povzročajo prekomeren stres, napetost in težave s spancem.

 

S tem namenom je pri izbiri zunanjih svetil res nujno paziti, da so pravilno zasenčena in da oddajajo le toliko svetlobe, kot je nujno potrebujemo, k čemer stremi tudi zakonska regulacija Evropske unije.Brezplačna dostava za naročila v EU nad 100

Pokličite nas na +386 1 620 77 77