EURO (€)
Verificirana spletna stran   

LED

LED

LED razsvetljava je dan danes med ljudmi že zelo široko poznana kot moderna, splošno varčna in izjemno ekološka oblika razsvetljave, ki je prijazna tako uporabnikovi denarnici kot tudi našemu skupnemu okolju in skrbi za trajnostni razvoj celega našega planeta. Poimenovanje LED svetil izhaja iz angleškega imena Light-Emitting Diode, kar pomeni električno diodo, ki oddaja svetlobo, ko skozi njo teče bolj ali manj močen električni tok. LED Žarnice najdete tukaj. Osnovni princip oz. način delovanja LED razsvetljave je preprost in eleganten, uporablja pa se ga lahko na veliko različnih načinov in v različnih oblikah svetil: tako različna LED svetila po svoji obliki variirajo od običajnih žarnic in ploščatih panelnih luči pa vse do LED trakov, tračnih reflektorjev in nočne osvetlitve na reklamnih panojih in ostalih zunanjih reklamnih površinah. Vse naštete oblike LED svetil so vam seveda na voljo tudi pri nas in v naši spletni trgovini.

 

LED razsvetljava ravno zaradi svoje vsestranskosti uporabe potrošnikom električne energije nudi širok spekter funkcionalnosti. Našim zadovoljnim strankam nudimo LED svetila od moči 4 W naprej, pa vse do 25 W. Čeprav so vam LED svetila in žarnice morda poznane po svoji značilni monotoni in prodorni beli barvi svetlobe, tudi tukaj obstajajo različne variacije: izbirate lahko med popolnoma hladno belo barvo ali toplejšo varianto bele svetlobe, obstaja pa tudi srednja možnost tonskega spektra barve, in sicer nevtralna bela svetloba. Ton barve LED razsvetljave in njeno intenziteto ter smer svetlobe lahko polek natančne izbire pravega LED svetila uravnavamo tudi z uporabo senčil ali LED svetil z lastno možnostjo zatemnitve. Vendar bodite pri nakupu LED razsvetljave pozorni na njene specifikacije, saj vsa LED svetila nimajo lastne možnosti zetemnitve.

 

Preberite si več na blogu: https://www.gle-lighting.com/blog/clanek/prva-led-dioda-na-svetu-zasnovana-v-laboratoriju-general-electric-16

 

Večina LED svetil je prilagojena delovanju na standardni električni napetosti za gospodinjstva in poslovne objekte, to je 230 V izmenične napetosti, kar najdemo v vsaki običajni vtičnici. Nekatere manjše LED žarnice pa lahko po potrebi montiramo in uporabljamo tudi na vezjih z manjšimi napetostmi, po navadi gre pri teh za 12 V napetosti s priključkom na baterijo. Pri enaki napetosti deluje tudi večina LED trakov, saj so ti bolj kot dejanski funkcionalni razsvetljavi prostorov po navadi namenjeni svetlobni dekoraciji prostora, kjer se razsvetljava uporablja kot estetično sredstvo za dizajn.

 

Za zanimivost obstajajo različni tipi LED osvetljave oz. LED žarnice (vseh ne držimo v trgovini) :

  • Miniaturne LED : Svetilke na ključih
  • High Power LED (Zelo močne LED) : So močnejše LED uporabljene v LED trakovih
  • Aplikacijsko specifične LED (AS_LED) : Gre za dvobarvne led diode, uporabljane za napise
 

Če vas torej zanima investicija v varčno in okolju prijazno trajnostno svtlobno energijo, je LED razsvetljava natanko to, kar iščete! Ne glede na vaše želje in potrebe lahko pri nas najdete pravo LED razsvetljavo za vaš domači in poslovni prostor ali zgolj za dekoracijski projekt po vaši želji!Brezplačna dostava za naročila v EU nad 100

Pokličite nas na +386 1 620 77 77