EURO (€)
Verificirana spletna stran   

Predstavitev dogodka EUROLUCE 2015: Ujeti v čarobnost svetlobe


Datum objave: 20.10.2016


Predstavitev dogodka EUROLUCE 2015: Ujeti v čarobnost svetlobe

Unesco je razglasil leto 2015 za mednarodno leto svetlobe ter je tako svetlobo in tehnologijo za razsvetljavo uporabil kot sredstvo za ozaveščanje o tem, kako tehnologije spodbujajo trajnostni razvoj in zagotavljajo rešitve za globalne izzive na področju energije, izobraževanja, kmetijstva in zdravja. Ravno v tem letu, pa je v času milanskega tedna oblikovanja potekal mednarodno odmeven dogodek Euroluce, ki je že 28-ič navdušil z bienalno razstavo, posvečeno odličnosti v svetu razsvetljave.

 INOVATIVNA TEHNOLOGIJA V UMETNIŠKI DOVRŠENOSTI

Euroluce, je izjemen dogodek, vodilni na področju razsvetljave, nadaljuje svoje poslanstvo, da prikaže najnovejše rešitve za osvetlitev domačih ter poslovnih prostorov ter zunanjih prostorov. Prav tako poteka razstava in predstavitev novosti med svetlobnimi viri ter pri načrtovanju razsvetljave in njene programske opreme. Z 38,000m2 in 475 razstavljavcev, je Euroluce pravi kraj za odkrivanje, kaj je novega na področju razsvetljave. Kot obiskovalec takšnega dogodka se morate sprijazniti s tveganjem, da se popolnoma izgubite v svetu luči, ki vas ponesejo na drugo dimenzijo.

 ČAROBNOST SVETLOBE, TUDI ZA LAIČNE OBISKOVALCE

Tradicionalno priredijo tudi osrednji dogodek v centru mesta, kar omogoča priložnost in možnost laikom, da se potopijo v čarobnost svetlobe. Na dogodku je razstavljajo najboljši italijanski in tuji razstavljavci, kar postavi Euroluce v sam vrh svetovno priznanih razstav razsvetljave, kjer so predstavljene tehnološke inovacije ter umetniško zasnovani izdelki. Kot vedno, so impresivne inovacije izdelkov in razširjene linije naprav, najbolj osupnile in navdušile oblikovalce razsvetljave ter arhitekte.

VIR: http://www.lighting-inspiration.com/wp-content/uploads/2015/04/20150416_150013.jpg

Na dogodku so prikazali široko paleto pametnih izdelkov za razsvetljavo, ki vključujejo najnovejše naprave za zunanjo, notranjo in industrijsko razsvetljavo ter različne oblike razsvetljave za razstave in prireditve, bolnišnično razsvetljavo in posebno rabo razsvetljave.

 

Caiigo, Marco Zito

(VIR: http://www.archlighting.com/products/decorative/euroluce-2015_o)

Ime svetilke, je pravzaprav beneška beseda »caigo«, ki pomeni, meglice, ki se vzpenjajo iz vodne lagune in so navdihnile oblikovalca Marca Zita, da je razvil belo in transparentno senčeno tehniko za difuzor iz muranskega pihanega stekla. Namestil pa je LED žarnico, z 8W moči ter GU10 navojem.

Lestenec Mobili št. 9, Michael Anastassiades 

(VIR: http://www.archlighting.com/products/decorative/euroluce-2015_o)

Oblikovalec zgornje luči, Michael Anastassiades pravi: »Nihče ne more ponoviti svetlobe na način, kot obstaja v naravi. Vesel bi bil, če bi lahko zajel le majhen del te kompleksnosti, kar sem poskušal pri oblikovanju takšnega lestenca.« Najnovejši razvoj lestenca Mobili, uvaja ukrivljene elemente v obstoječi linearni izvedbi. Narejen je iz črne medenine in opalnih področij ter je uporabljena motna LED žarnica, s 2700K barve svetlobe.

VIR: http://inhabitat.com/15-striking-lighting-designs-from-euroluce-at-milan-design-week-2015/

Euroluce ni le zbirališče in poslovno mesto, je zagotovo najbolj avantgardni sejem, na področju eko-trajnosti in varčevanja z energijo, tako v dekorativni sekciji kot tudi ostalih sektorjih razsvetljave. Poleg komercialne ponudbe, Euroluce služi predvsem kot inovativen kulturni dogodek, v duhu svetlobe.

 EUROLUCE 2017 : NADGRADNJA DOKAZANO USPEŠNIH LET

 

Po izjemno uspešnem dogodku Euroluce 2015, le-ta nadaljuje svoje poslanstvo in tako se je pričelo odštevanje do  Euroluce 2017, ki bo potekal od 4. do 9. aprila, v Milanu. Napoveduje se ponovno izjemen dogodek, ki bo seveda v celoti posvečen inovativnim svetlobnim rešitvam ter bo predstavljena celota izdelkov, od svetilk za prireditvene prostore ter bare in diskoteke, do svetlobnih teles za bolnišnice, LED osvetlitvenih sistemov, zunanja in notranja splošna razsvetljava ter dodatki, ki skupaj tvorijo celoto. Marsikaj bo tudi novega na področju industrijskih svetilk ter drugih alternativnih virov svetlobe.

Gre za enega najpomembnejših dogodkov za industrijo razsvetljave in tako privablja goste s celega sveta, kjer se izmenjuje znanja in ideje. Privablja množico ljudi, različnih poklicev, od elektrotehnikov, proizvajalcev luči in žarnic, prodajalcev ter tržnikov, oblikovalcev ter dekorerjev, kot tudi nabavnih zastopnikov iz najboljših podjetij. Tudi v našem podjetju se pripravljamo na obisk tako pomembnega sejma za našo branžo, kot je EUROLUCE, da preverimo kaj nam ponuja tehnologija na področju LED žarnic ter LED svetilk. 

 

 Brezplačna dostava za naročila v EU nad 100

Pokličite nas na +386 1 620 77 77