EURO (€)
Verificirana spletna stran   

Menjava žarnic za LED v poslovnem prostoru


Datum objave: 25.9.2016


Menjava halogenskih žarnic in fluorescenčnih vgradnih svetil z LED žarnicami in paneli v poslovnem prostoru

V  gostinskem lokalu Tottapizza Pizzeria v Mariboru smo se zaradi zniževanja stroškov odločili za zamenjavo varčnih, halogenskih in fluorescenčnih žarnic z LED žarnicami in paneli. Obstoječe žarnice so imele visoko porabo in zelo kratko življensko dobo. Kot lastnik lahko povem, da smo vsak mesec menjali vsaj 2 žarnici kljub temu, da smo uporabljali žarnice priznanih proizvajalcev. To sta bila glavna razloga, da smo kontaktirali GLE-Lighting oz. RO-Projekt d.o.o. in se obrnili na njih z vprašanjem kakšno zamenjavo lahko predlagajo za znižanje stroška razsvetljave, ki pri 13 urnem dnevnem obratovanju lokala ni zanemarljiv.

 


V lokalu smo imeli halogenske žarnice  GU53 50W in njihov predlog je bil, da se jih zamenja z GE LED GU53 7W moči,  A energijskega razreda in toplo bele barvne svetlobe (2700K)  https://www.gle-lighting.com/izdelek/led-zarnica-ge-led7-r111-830-12v-g53-35-bx-1-10-11529-1696 , ki je zaradi topline svetlobe najprimernejša za gostinske lokale.

 

Po pogovoru smo ugotovili, da bilo smiselno zamenjati tudi luči v skladišču in kuhinji. Za obstoječe vgradne svetilke 4X18W (72W) s fluorescenčnimi žarnicami v  spuščenem armstrong stropu so predlagali GE LED panel z močjo 45W, Energijskega razred A+ in nevtralno belo barvno svetlobo (4000K)  https://www.gle-lighting.com/izdelek/led-panelna-luc-gle-pl6060-45w-824 ,ki je najprimernejša za delo v kuhinji in in skladišču.

 

Izračun* in tudi dejansko stanje po zamenjavi je pokazal:

 

-       da se je v našem gostinskem lokalu na letnem nivoju strošek električne energije znižal za 800€ samo zaradi zamenjave žarnic in luči z LED žarnicami in lučmi oz. paneli. V konkretnem primeru na mesečni ravni to pomeni cca. 66€ nižji stroškek električne energije,

-       da se je investicija nakupa LED žarnic in panelov povrnila v pol leta,

-       žarnice in paneli so prižgani 13 ur na dan, 7 dni na teden in v dveh letih od vgradnje vse žarnice in paneli delujejo.

 

Z novimi žarnicami in nižjim stroškom smo zelo zadovoljni. Strošek električne energije, je bil po zamenjavi nižji za cca. 16%. Od zamenjave pred 2. letoma in do objave tega članka vse LED vgradne luči  in  LED paneli delujejo. V tem času bi bilo potrebno zamenjati vsaj 50 halogenskih žarnic in nekaj fluorescenčnih žarnic.

 

Omenjen primer je zelo dober pokazatelj, da je zamenjava obstoječih klasičnih, halogenskih, varčnih ali fluorescenčnih žarnic z LED žarnicami ali LED paneli zelo dobra investicija, ki se povrne v zelo kratkem času.

 

Prednosti LED žarnic / LED panelov:

 

-       nizka poraba,

-       izbira primerne barvne svetlobe,

-       dolga življenska doba.

 

 

Kontaktirajte GLE Lighting ali RO-Projekt d.o.o.  in njihovi svetovalci vam bodo z veseljem svetovali kako v vašem poslovnem prostoru znižat strošek električne energije za razsvetljavo.


Kliknite tukaj za kontakt.

 * Izračun temelji na podlagi podatka cene električne energije, ki je aktualen za naš gostinski lokal in sicer: ET = 0,05 €/kWh, ter cene žarnic po ceniku GLE Lighting brez DDV in popusta.Brezplačna dostava za naročila v EU nad 100

Pokličite nas na +386 1 620 77 77