EURO (€)
Verificirana spletna stran   

Kako si izdelate NAJ nočno svetilko v 8 korakih


Datum objave: 26.9.2016


 8 korakov do nočne svetilke

 

Potrebujete enostaven, hiter in povsem razumljiv načrt za sestavo svoje nočne svetilke? Ali pa se v vas skriva želja, da bi izrazili svojo kreativnost v praktični rabi? Za vas smo izbrskali naredi-si-sam (DIY) projekt, ki ga lahko izpelje vsakdo, ki ima željo in voljo za takšne stvari. Se še spomnite priljubljene nadaljevanke Sam svoj mojster, imate priložnost, da postanete eden izmed njih.

 

Za izdelavo svetilke boste potrebovali:

MATERIAL ORODJE
Lesene letve Izvijač
Origami papir, tapete Sveder
Lepilo Sponke
LED žarnica Smirkov papir
Žice, okov in stikalo Barve, lak
Vtikač Ravnilo
Vijak Škarje

 

1. korak: Lepo po vrsti


Lepo po vrsti

Vsak začetek je težak, pravijo. A vse gre lažje z dobro pripravo. Uredite ves material in si ga po želji razrežite, da bo ustrezal načrtu, po katerem boste kasneje sestavili nočno svetilko.  

 

2. korak: Priprava osnove

Tukaj se lahko prepustite in improvizirate z materiali, ki so vam na voljo. Lahko ga oblikujete v različne modele, omehčate robove, personalizirate s svojimi začetnicami imena, ipd. Pustite domišljiji svojo pot.

 

3. korak: Priprava in sestavljanje okvirja za svetilko

Po želji prebarvamo lesene deskeali pa jih pustimo v svoji naravni lepoti. Sledi daleč najtežji del projekta, to je merjenje kota, pri katerem odrežemo stranice luči, da se popolnoma ujamejo, zato poskušajte biti, kar se da, natančni. Verjamemo, da vam bo z malce truda uspel tudi ta korak.

 

4. korak: Zapiranje in povezava svetilke z držalom

Do sedaj ste najverjetneje že opravili z izbiranjem vzorca in barve papirja, ki ga boste uporabili. Vzemite si čas, da vse pravilno izmerite, odrežete, nanesete lepilo in namestite na okvir luči.

 

5. korak: Pritrditev držala luči na podlago

To je zelo pomemben del projekta. Poskrbite, da imate nekaj za merjenje pravega kota (90 stopinj), kjer se združita podlaga ter stojalo/držalo svetilke. Uporabite izvijač ter vijake za les, da privijete držalo svetilke na podlago.

 

6. korak: Namestitev kabla

Vedno bodite previdni pri tem delu procesa. Rokovanje z visoko napetostjo je lahko izredno nevarno, zato se prepričajte, da delate pravilno in varno. Previdnost ni nikoli odveč.

Na tem mestu namestite primerno LED žarnico, priporočamo vam žarnico z močjo 5W in tolpo belo led svetlobo (3000K). Topla bela svetloba, ki jo daje led sijalka, je prava izbira za dnevno sobo ali spalnico, kjer bo imela takšna svetilka svoje mesto.

 

7. korak: Sestavite svetilko

S slike je razvidno na kakšen je potrebno sestaviti in zlepiti svetilko, da zažari v vsej svoji lepoti.

 

8. korak: Uživajte v končnem izdelku

Na tem mestu vam preostane le še najslajši del projekta, in sicer da vklopite luč in uživate v prijetni svetlobi, za katero poskrbi pravilno izbrana LED žarnica ter čudovita svetilka, ki je delo vaših rok. Prijetna svetloba naj v vas vzbudi prijetno razpoloženje, ki se bo nadaljevalo v naslednji dan.

 Brezplačna dostava za naročila v EU nad 100

Pokličite nas na +386 1 620 77 77