EURO (€)
Verificirana spletna stran   

ALU profili za LED trakove - priporočljiva izbira


Datum objave: 31.5.2017


ALU profili za LED trakove – odlična izbira

Prav gotovo vsi vemo, da lahko LED trak uporabimo kot povsem samostojen objekt svetlobe in ga namestimo v tako rekoč kakršnokoli površino. S spodnjim zapisom vas želimo seznaniti z dejstvi, povezanimi z ALU profili, ki so vsekakor pomemben člen pri izgledu, varnosti in kvaliteti svetlobe LED traku.

(VIR: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/fe/d6/13/fed613e087d427d65d0bf82267936aff.jpg)

 • Skladen odsev

Pri LED traku z večjim številom LED diod na meter, v enobarvni izvedbi je izjemno pomembno, da ga namestimo v ALU profil, ki z belim – mlečnim pokrovom, poskrbi, da svetloba ni bleščeča in moteča ter ni točkovna, ampak se prijetno razprši. Ta zakonitost še prav posebej velja pri razsvetljavi močno odbojne površine, kot so ploščice ali delovne površine.

 • Fleksibilnost in prilagodljivost

Velika izbira stilov profilov vam omogoča, da z njimi dosežemo učinke, ki jih ni mogoče doseči s tradicionalnimi viri svetlobe.  Profili so popolnoma prilagodljivi, lahko so dolgi ali kratki, vgradni ali nadgradni, kotni in še in še.

(VIR: http://blog.sws-eu.com/hs-fs/hubfs/LED%20Profile%20insitue.jpg?t=1495605919452&width=633&height=326&name=LED%20Profile%20insitue.jpg)

 • Daljša življenjska doba

Izredno velika prednost LED profilov je pomoč pri vzdrževanju dolge življenjske dobe LED traku. V osnovi LED dioda ustvarja malo toplote, profil pa vpije odvečno toploto in skrbi, da se LED diode ne pregrevajo oziroma poškodujejo.

 • Videz

ALU profil lepo zaključi celoto ter naredi boljši končni videz, še posebej, če uporabite mlečni pokrov. Ob primerjavi LED traku, ki smo ga namestili v ALU profil ter drugega, ki je nameščen na sami površini, boste hitro ugotovili, da veliko lepše izpade LED trak v ALU profilu. Kakovost videza je še posebej pomembna, na mestu, kjer je svetlobni vir viden.

(VIR: http://lednews.ru/wp-content/uploads/2011/07/profili-dlya-svetodiodnoy-lentyi_91.jpg)

 • Enostavno čiščenje

Difuzor oziroma pokrov na profilu ščiti posamezne LED diode na traku – še posebej, ko jih ščitimo pred prahom ter pred krpo, s katero bi ta prah odstranili. Mnogo lažje je obrisati prah iz ravne, gladke površine, kot pa iz množice LED diod na LED traku.

(VIR: https://www.superbrightleds.com/images/uploads/led-profile-housing-b4370ANODA-assembled.jpg)

Ob uporabi ALU profila, vidimo, da ga je res enostavno namestiti in ne potrebujemo posebnih znanj ali orodja za samo montažo. ALU profil privijačimo ali prilepimo na čisto površino, vanj vstavimo LED trak in na koncu le še pokrijemo s pokrovom. Možno je izbrati tudi drugačno pot, tako da LED trak namestimo v profil in nato vse skupaj namestimo na površino, kjer želimo imeti LED trak.

 • Usmeritev svetlobe

Profil vam omogoča večjo fleksibilnost ter hkrati tudi lažjo usmerjanje svetlobe, še posebej, če imamo na voljo kotni ali okrogli ALU profil. To nam omogoča, da usmerimo svetlobo na območje, kjer dobimo najboljši svetlobni učinek.

ALU profili za naše ponudbe

V naši ponudbi najdete več tipov ALU profilov, v katere lahko nadomestite vse LED trakove iz naše ponudbe. Dobite jih v dveh različnih dolžinah (1 ali 2 metra), različnih širinah (od 10 mm naprej) ter tipov vgradnje.

NADGRADNI ALU PROFILI

 1.  NADGRADNI

  Enostavni ALU profili, LED718/1 ter 6220/2 so na voljo v metrski in dvo-metrski nadgradni izvedbi. Prvi je ožji (do 10mm širine), drugi pa je s skoraj 24mm širine primeren tudi za širše LED trakove.

 2. VGRADNI

  Potem najdete vgradni ALU profil, 718/2, z 22 mm širine. Ponaša se z enostavno vgraditvijo ter minimalističnem izgledom, saj se lepo ujame z lesom, kamnom in drugimi materiali.

 3. KOTNI

  Nenazadnje so tu še kotni ALU profili 9012/2, ki pa jih lahko namestimo pod elemente, v kotne pozicije prostorov, ko jih želimo skriti ter svetlobo usmeriti ko določenemu delu sobe.

(VIR: https://www.gle-lighting.com/upload/filemanager/izdelki/9012_2_1000_800x806.png)

ALU profili za LED trakove so običajno sestavljeni iz osnovnih materialov, kot sta aluminij in plastika. LED profili so zasnovani tako, da se jih lahko uporabi s katerimkoli od naših LED trakov in omogoča uporabniku, da svetlobni trak sveti v optimalnih pogojih, hkrati pa skrbi za varnost. Profili ščitijo LED trak pred nevarnostmi iz okolja ter pred vlago in prahom. Kot strokovnjaki za razsvetljavo jih potemtakem svetujemo pri nameščanju vseh vrst LED trakov.
Brezplačna dostava za naročila v EU nad 100

Pokličite nas na +386 1 620 77 77