EURO (€)
Verificirana spletna stran   

7 Svetilk Za Izdelati Doma


Datum objave: 13.9.2016


 1.      Lestenec iz plastičnih žlic

 

(Vir: http://www.handimania.com/diy/plastic-spoon-lamp.html)

Z malo materiala in malce več potrpljenja, si lahko ustvarite takšno mojstrovino. Potrebujete le plastenko (3l) ter plastične žlice, katerim odrežete držalo in jih nalepite. S pravim zaporedjem, bo nastala lepa in preprosta svetilka, v katero namestite žarnico in je že pripravljena za uporabo.  Priporočamo vam uporabo LED žarnice, ki se ne segreva in jo zato lahko namestimo v plastično steklenico.

 2.      Lestenec iz plastičnih lončkov

(Vir: http://www.socreativethings.com/how-to-make-plastic-cup-lamps/)

So vam po poletnih piknikih ostali plastični lončki? Lahko jih povsem preprosto prelevite v krasne lestence, ki krasijo vašo dnevno sobo ali kuhinjo. Z uporabo LED sijalke, najbolje 7W in s toplo belo barvo, vam pričarajo čaroben večer. Povsem preprosta ideja, za katero ne potrebujete niti veliko materiala niti veliko časa. Le malo iznajdljivosti ter volje in svetilka je narejena.

   3. Viseča svetilka iz pločevink

 

(Vir: http://www.shelterness.com/diy-pendant-lights-of-tin-cans/)

Čudovita, preprosta ideja lahko popestri vašo jedilnico ali bralni kotiček. Vse kar potrebujete je večja pločevinka ter barve in seveda elektro material. Po svojih željah prebarvate in okrasite pločevinko, da bo zasijala. Igrajte se z barvami ter vzorci in polepšajte prostor, v katerem bo nameščena viseča svetilka. Za tak tip luči, vam priporočamo LED svečno žarnico, z navojem E14 ter belo barvo svetlobe, ki bo osvetila vašo jedilno mizo in vse dobrote na njej.

   4. Babičino cedilo – čudovit lestenec

 

(Vir: http://www.usefuldiy.com/diy-crafty-lamp/)

Kupite retro cedilo (kot je ta na sliki), ki se dobi že v vsaki trgovini, po zelo ugodni ceni ali pa ga dobite kakšnega odsluženega pri babici.  Izvrtate luknjo, da lahko namestite grlo za žarnico. Priporočamo vam uporabo LED sijalko (5W), ki prepušča prijetno svetlobo tudi skozi luknjice cedila in pričara poseben ambient.

 5.  Kuhinjska svetilka – ribežen

 

(Vir: http://www.recyclart.org/2013/04/suspended-lamp-made-out-of-recycled-graters/)

Ste pomislili, da lahko iz navadnega ribežna naredimo privlačno luč za v jedilnico ali kuhinjo.
Bistra ideja kako uporabit povsem vsakdanji predmet za drugačen namen. Potrebujete vijake, s katerimi pritrdite ribežen na podlago (npr. leseno desko) in povežete z žicami ter namestite grlo za žarnico. V tem primeru vam priporočamo uporabo manjše LED sijalke, najbolje kar 5W, s prijetno toplo svetlobo.

   6. Plastične rožice v soju luči

 

(Vir: http://www.boredpanda.com/creative-diy-lamp-chandelier-lighting-ideas/)

Za bolj glamurozen stil svetilke, si uporabite plastične rožice, ki niso nič drugega kot dno plastičnih steklenic. Odrežete dno plastenke, naredite luknjico in jih nanizate na laks. Nitke nato navežete na obroč, namestite kabel ter ostale električne dodatke ter si ustvarite svetilko, ki bo prav gotovo privabljala poglede. Obesite jo v dnevno sobo ali bralni kotiček, kjer boste s pravo izbiro LED žarnice (najbolje 8W, z možnostjo zatemnitve) ustvarili sproščeno vzdušje.

     7. Svetilka v klobuku

 

(Vir: http://scraphacker.com/bowler-hat-lamp/)

Kateri trik iz klobuka smo za vas prihranili na koncu? Sijočega, seveda. Tako simpatično in unikatno svetilko je povsem preprosto narediti. Potrebujete simpatičen klobuk in električni material, da žarnica zasveti. Viseči klobuki so prijetna popestritev doma, tudi ko žarnica ne sveti. Najbolje je uporabiti LED svetlobo, ki se jo lahko zatemnjuje po potrebi ter se ne greje in ni nevarnosti. LED žarnica, ki jo je najbolje uporabiti v ta namen, je gotovo 8W žarnica, z možnostjo zatemnitve.

 

Za vas smo poiskali 7 LED svetilk, ki si jih lahko naredite sami, za njih ne potrebujete veliko ter dragega materiala. Potrebna je le volja do ustvarjanja ter prepustitev domišljijskemu procesu. Takšna aktivnost vas sprosti, obenem pa se tudi zabavate in pričarate nekaj uporabnega, koristnega.

Zaupajte nam katera izmed žarnic, vam je najbolj všeč in bi si želeli podrobnejši opis postopka. Mi pa vam obljubimo, da ga poiščemo in objavimo.Brezplačna dostava za naročila v EU nad 100

Pokličite nas na +386 1 620 77 77